ברכות! יש ברשותך יצירת אמנות! בין אם מדובר בפסל או ציור, אם העבודה תלויה בסלון או בחדר השינה, אם היא של אמן ישראלי או בינלאומי - סיכויים גבוהים שכדאי לך לדבר עם שמאי אמנות. אז מהן הסיבות לעשות זאת?
1. להבין מה יש לך ביד - קיבלת ציור בירושה? רכשת ביריד אמנות בינלאומי עבודה של צלם שלא הכרת? מצאת בשוק פשפשים ציור קלאסי של אמן אלמוני? חשוב לדעת כמה היצירה שווה, בשביל לדעת כיצד לטפל בה - האם שווה להשקיע בשימור ותיקון של היצירה (רסטורציה)? האם כדאי לפנות לביטוח אמנות? ואולי עכשיו כבר מתאים להזיז אותה מהמחסן למרכז הסלון? חשוב לבצע הערכת תמונות מסודרת.
2. להכין את הקרקע למכירה - רוצה למכור את היצירה? על מנת לדעת אם לפנות לבית מכירות פומביות או לגלריה, אם לנסות לכוון לקהל מקומי או בינלאומי, ובכלל בשביל להבין האם יש טעם במכירה כזו מלכתחילה, חשוב לבצע הערכת שווי ציור.
3. להתחיל לבנות אוסף אמנות - אספנות אמנות היא הנאה כפולה: גם הנאה מהיצירה ומתרומתה לחלל בו היא ממוקמת, וגם תמיכה באמנים והמשך יצירתם. גם ציורים בודדים יכולים להיות התחלה של אוסף. אבל מרגע שהחלטת לאסוף, לא כדאי לעשות זאת ברצינות? חשוב להבין מה שוויו של האוסף הכולל, האם כדאי לבטח אותו, ומה הסבירות להעלאת ערכו. כך ניתן יהיה לקבל החלטות מושכלות בנוגע להמשך השקעה באוסף - אילו יצירות להוסיף לו, היכן לאחסן את האוסף, האם לדאוג לאמצעי תצוגה ושימור מקצועיים יותר, ועוד.
במובנים מסוימים, יצירת אמנות אינה שונה מדירה או רכב - באותו האופן שבו חשוב לפנות לאיש מקצוע ולהבין מה ערכם, כך כדאי לעשות זאת גם עבור יצירות אמנות.