אזכורים
קדישמן, שהלך לעולמו לפני כשלוש שנים, הוא אחד מהאמנים הגדולים והידועים בישראל, ורבות נכתב הן על האמנות שיצר והן על אישיותו.
בתערוכה החדשה בבית האמנים יוצגו עבודות במימדים ריבועיים ו״זעירים״ שנוצרו בשנותיו האחרונות. העבודות מאזכרות דימויים, סמלים ומסרים שקדישמן הרבה לעסוק בהם, ומספקות הצצה ליצירתו המרתקת. הסמלים האלו עוסקים במקרים רבים בניגודים הנעים בין מוות וחיים, בין ממשות לתחיה ובין רכות לחמלה.
מצד אחד, קדישן הצליח למזג דימיון ותעוזה, אך מצד שני, יצירותיו מלאות במפגשים של נקודות כואבות, המשקפות הרהורי חרדה מפני עתיד בלתי נודע. המתחים האלו נותרו ללא תשובה, והתעסקותו בנושאים כמו זהות, דת, שייכות ויחסי מוסר נותרת ללא מענה חד משמעי.
רוחו של קדישמן מרחפת על פני העבודות הכל כך מזוהות שלו, ומשרה אווירה סנטימנטלית ורגשית על הצופה. קדישמן יצר בעבודותיו מארג סמלי של אותנטיות מובהקת, ואין ספק שהסמלים שהטמיע לאורך השנים, המסמלים את אי השקט, ימשיכו להנציח אותו ואת יצירותיו.
אוצרת: אינה ארואטי.