גלריות
שרון רשב"ם פרופ | מסמנת גבולות 17/03/2018 - 22/02/2018
שרון רשב"ם פרופ | מסמנת גבולות

מסמנת גבולות

תערוכה חדשה לאמנית שרון רשב״ם פרופ בבית האמנים תל אביב. בתערוכה יוצגו ציורים של רשב״ם פרופ לצד ספר שירים וציורים חדש של האמנית בעריכת טל קובו, שיצא לאור עם פתיחת התערוכה. ציוריה של שרון מנוסחים במונחים של ״יופי מקולקל״. לאמנית שפה סמלית יחודית שפיתחה במשך העשור האחרון, שמבוססת על חצר הקיבוץ בו גדלה, נופיו ומשחקי ילדות ״של פעם״. על ידי שילוב בין שפתה היחודית ובין טקסטורות חומריות, היא בונה בציוריה מערכת יחסים בה הדימוי של הלא מושלם, של המשובש, מושך ומרתק את העין. בעבודותיה, רשב״ם פרופ יוצרת עולם שהוא בו בזמן מאיים, שביר, חושני ומפורק, תוך שהיא בוחנת את הגבולות של גוף ורוח, טבע ותרבות והזיכרון מול המציאות. 

בנוסף לדימויי הילדות בקיבוץ, רשב״ם פרופ יוצאת לראשונה מהגדר שהקיפה את סביבת ילדותה. בתערוכה תוצג קבוצת עבודות חדשה אותה מאכלסות דמויות אחרות, שונות מאוד מהדמויות שהופיעו בציוריה עד כה. הדמויות האלו הן דמויות של ילדים שחומי עור, שציורו בהשראת צילומיו של בן זוגה, שצילם באפריקה. שתי הסדרות מתחברות על ידי העיסוק באחר, בזר ובחריג מול קבוצה וקונבנציה. החיבור הזה משקף גם את מבטה של רשב״ם פרופ על החברה בה אנו חיים כיום, על גדרות חברתיים שמרכיבים את החברה, על קבוצה מול יחיד ועל היחס המשפיל שהעובדים הזרים וילדהם מקבלים מצד הממסד והחברה בארץ.

אוצרים: ורה פלפול ואריה ברקוביץ.


גלריות ומוזיאונים המשוייכים לאירוע
תאריכים קודמים:

בית האמנים תל אביב (17/03/2018 - 22/02/2018)

משכנה של 'אגודת הציירים והפסלים בישראל' שהוקמה בשנת 1934. כיום בית האמנים פועל כאמנותי ומחזיק מספר חללי תצוגה, אולם הרצאות וסדנאות ציור, הדפס ופיסול. במהלך כל שנת פעילות מוצגות בבית האמנים יותר מ-70 תערוכות של אמנים ותיקים וצעירים.קרא עוד
0723923221
בעלות שיחה רגילה *
למידע נוסף, מלאו טופס זה!
:
:
:
...Loading...