בעולם, תחום האספנות, ואספנות יצירות אמנות בפרט, הוא תחום כלכלי רחב ומשגשג. בארץ, תחום זה מצומצם יחסית ועוד נמצא בחיתוליו. השתלבות בתחום זה מאפשרת לאספן הזדמנות להיחשף לעושר תרבותי ולגעת בתחומי ידע שאינם קשורים לעולמו היומיומי. בנוסף, לאספני אמנות תפקיד חשוב בשדה האמנות כאשר תמיכתם הכספית מסייעת לאמנים להתפרנס מיצירותהם.
איסוף יצירות אמנות ואמנות דקורטיבית כמו פריטי יודאיקה לדוגמא, דורשת לא רק השקעה כספית אלא גם זמן ורצון לחקור וללמוד את התחום כולו. התמקצעות בתחום כוללת מפגש עם אמנים, ביקור בחללי תצוגה כגון גלריות ומוזיאונים, איחסון ושימור נכון של יצירות ועוד. ככל שהאספן משקיע ממרצו בהכרה רחבה של שדה האמנות כך קיים סיכוי גדול יותר שרכישותיו יפיקו גם תשואה כלכלית.
השילוב של אהבת אמנות יחד עם שיקולים כלכליים אינו פשוט. לעיתים שיקולים אלה מתנגשים זה בזה ולעיתים דווקא מפרים זה את זה. תחום זה כמו כל אפיק השקעה דורש הבנה של הקריטריונים להערכת יצירות אמנות מבחינה מסחרית. קריטריונים אלה מורכבים משילוב של הפן המסחרי והפן האקדמי והמקצועי של עולם האמנות. לכן אספן מקצועי נאלץ להשקיע רבות במחקר לגבי היצירה והאמן אותו מחליט לאסוף. עליו לפתח כישורי הערכה שמסתמכים על בקיאותו בשדה האמנות המקומי והעולמי. כמובן שקיימת גם חשיבות רבה לטעמו האישי של האספן והעדפותיו. עניין אישי ביצירות אמנות מדרבן להתעניין וכך לטפח ולהשקיע בתחום ובאוסף.
אספנים רבים מוכרים את תכולתם בבתי מכירות פומביות שונות, הפזורות ברחבי הארץ.